Mainos
Mainos

Ukraina syyttää Venäjää joukkojen siirtämisestä separatistialueille

Ukrainan viranomaiset syyttävät Venäjää joukkojen ja kaluston siirtämisestä Itä-Ukrainan separatistialueille.

Asevoimien tiedottaja sanoi tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa siirtojen jatkuvan voimakkaina, ukrainalainen uutistoimisto Unian raportoi. Ukrainan tiedossa ei ole, paljonko kalustoa on siirretty.

Venäjä puolestaan ilmoitti aamupäivällä, että Donbassin alueelle on toimitettu tänään Venäjältä jälleen uusi avustuslasti. Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan Donetskin ja Luhanskin alueille on saapunut kumpaankin yli 50 auton kolonna. Lastina oli venäläisviranomaisten mukaan ruokatarvikkeita ja rakennusmateriaaleja.

Tilanne Itä-Ukrainassa on ollut viikonvaihteessa entistäkin jännittyneempi, sillä Donetskin ja Luhanskin alueilla on meneillään separatistien järjestämät vaalit.

Vaaleissa on määrä valita presidentit ja parlamentit separatistien julistamille Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloille.

Venäjä on ilmoittanut tunnustavansa vaalien tuloksen. Ukraina ja länsimaat ovat sen sijaan tuominneet vaalit. Paikalla ei myöskään ole kansainvälisiä vaalitarkkailijoita.

Ukrainan turvallisuuspalvelu ilmoitti tänään, että vaaleista on aloitettu rikostutkinta, koska kyse on laittomasta vallan anastamisesta.

Toiveita ja epäilyksiä

Uutistoimisto Reuters kertoo äänestyspaikoilla olleen äänestäjiä tasaisena virtana. 

- Olemme Donetskin kansalaisia emmekä halua elää Kiovan hallinnon alaisina. Se on kääntänyt selkänsä meille, sanoi yksityisen turvallisuusyrityksen vartija Sergei Kovalenko, 58, Reutersille.

Monia asukkaita vaalit toisaalta epäilyttivät.

- En näe syytä äänestää. Vaalit eivät muuta mitään, ja sitä paitsi ne eivät ole Donetskin kansaa varten. Ne ovat kapinallisia varten, 34-vuotias Vitali kommentoi Reutersille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme