Ukraina syyttää venäläisiä koneturmasta - nauhoituksia julki

Ukrainan tiedustelujohtaja syyttää kahta venäläistä tiedustelu-upseeria sekaantumisesta malesialaiskoneen pudottamiseen Itä-Ukrainassa.   

Hän perustaa syytöksensä nauhoituksiin, joita hän väittää tiedustelupalvelun sieppaamiksi puheluiksi. Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan keskustelut käytiin Venäjä-mielisten taistelijoiden ja venäläisten tiedustelu-upseerien välillä.  

Tiedustelupalvelu SBU:n johtaja Valentin Nalivaitshenko esitteli äänitteitä toimittajille Kiovassa myöhään illalla. Hän vannoi, että he tekevät kaikkensa Venäjän asevoimiin kuuluvien syyllisten rankaisemiksi.  

SBU julkaisi äänitteitä myös videopalvelu Youtubessa. Osa niistä on käännetty englanniksi.  

Siepatuiksi puheluiksi väitetyissä nauhoituksissa miehet keskustelevat muun muassa koneen alasampumisesta ja päivittelevät sitä, että kyseessä olikin siviilikone.  


Kommentoi

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot