Mainos
Mainos

Ukraina uusii sotilasjohtoaan

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko järjestelee uudelleen sotilasjohtoaan. Poroshenko on nimittänyt uuden puolustusministerin ja uuden sotilasjohtajan maan armeijaan. Parlamentti on hyväksynyt Poroshenkon ehdotuksen uudesta puolustusministeristä.  

Puolustusministeriksi nousee 46-vuotias Valeri Heletey, joka on toiminut valtiollisen henkivartioston johtajana.  

Ukrainan hallitus käynnisti toissa päivänä uudelleen sotilasoperaationsa Itä-Ukrainan separatisteja vastaan. Taistelut ovat jatkuneet tänään Itä-Ukrainassa, vaikka kansainvälinen yhteisö on vedonnut osapuoliin uuden tulitauon luomiseksi.  

Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat vedonneet Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin, että tämä suostuttelisi Itä-Ukrainan separatistit tulitauon puolelle.

Hollande ja Merkel toivovat, että Putin pystyisi näin edistämään tulitaukoneuvotteluja Ukrainan hallituksen ja separatistien välillä.  

Kremlin mukaan Putin on syvästi huolestunut kasvavasta siviiliuhrien ja pakolaisten määrästä Ukrainan konfliktissa.

Venäjän, Ukrainan ja Etyjin on tarkoitus aloittaa tällä viikolla neuvottelut kestävästä tulitauosta Itä-Ukrainassa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot