Mainos
Mainos

Ukraina: Venäjä julistanut teoillaan sodan

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk sanoo, että Venäjä on teoillaan julistanut sodan Ukrainalle. Jatsenjuk varoittaa, että Ukraina on katastrofin partaalla. 

Ukrainan presidentti Oleksander Turtshynov pyytää maailman johtajia todellisiin tekoihin Ukrainan auttamiseksi. Ukrainan armeija on aloittanut liikekannallepanon ja kutsunut reserviläiset palvelukseen.  

Ukrainan parlamentti on pyytänyt ulkomailta apua maan ydinlaitosten turvaamiseen. Parlamentti vetoaa muun muassa Yhdysvaltoihin ja Britanniaan.

Parlamentti viittaa vuonna 1994 laadittuun niin kutsuttuun Budapestin muistioon. Siinä Yhdysvallat, Ranska, Britannia ja Venäjä lupasivat Ukrainalle turvallisuustakuut vastineeksi siitä, että Ukraina liittyi kansainväliseen ydinsulkusopimukseen.

Asiantuntijat ovat erimielisiä asiakirjan sitovuudesta.  

MTV.fi seuraa tilannetta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot