Mainos
Mainos

Ukraina: Venäjältä tullut panssareita Itä-Ukrainaan

Ukrainan mukaan kymmeniä panssarivaunuja ja kuorma-autolasteittain sotilaita on tullut rajan yli Itä-Ukrainan kapinallisalueille. Tiedolle ei ole saatu puolueetonta vahvistusta.  

Armeijan tiedottajan 32 panssarivaunun, 16 haupitsi-tykin ja varusteita kuljettavien kuorma-autojen saattue on tullut Venäjän puolelta maahan.  

Tiedottaja kertoi myös viiden ukrainalaissotilaan kuolleen ja 16:n haavoittuneen viime vuorokauden aikana hallituksen joukkojen ja Venäjä-mielisten kapinallisten välisissä taisteluissa.  

Yhteenotot Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet syyskuussa solmitusta tulitauosta huolimatta. Jännitteet ovat jälleen kiristyneet viime päivinä, ja osapuolet ovat syytelleet toisiaan tulitaukosopimuksen rikkomisesta. 

Presidentti Petro Poroshenko esimerkiksi katsoi kapinallisten loukanneen sopimusta, kun he järjestivät alueillaan vaalit viime sunnuntaina. Myös EU ja Yhdysvallat ovat tuominneet separatistivaalit.  

Ukrainan hallitus ilmoitti eilen aloittavansa passintarkastukset Donetskin ja Luhanskin kapinallisalueiden rajoilla turvallisuussyistä. Toissa päivänä hallitus kertoi lopettavansa talousavun maksamisen kapinallisalueille.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme