Mainos
Mainos

Ukraina vetää aseitaan – separatisteista ei varmaa tietoa

Ukraina ilmoitti torstaina aloittavansa raskaan aseistuksen vetämisen pois sovitulta puskurivyöhykkeeltä Itä-Ukrainassa. Vetäminen tehdään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin valvonnassa.

Venäjän tukemat separatistit ilmoittivat viikonloppuna aloittavansa raskaan aseistuksen poisvetämisen, mutta Etyjin tarkkailijat eivät kuitenkaan ole pystyneet vahvistamaan separatistien ilmoitusta. 

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Venäjä on viime kuukausina kuljettanut Ukrainaan runsaasti sotilaskalustoa. Stoltenberg vaatii, että Venäjän tulee vetää kalustonsa pois ja lopettaa separatistien tukeminen.  

EU vaati torstaina Venäjää kiireesti vapauttamaan vangitun ukrainalaislentäjän Nadia Savtshenkon. Lentäjä on ollut syömälakossa kaksi ja puoli kuukautta.  

EU:n ulkoministeri Federica Mogherini keskusteli Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa kaasutoimituksista. Puhelinkeskustelun aikana käsiteltiin myös Ukrainan tulitaukosopimusta.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että kaasutoimitukset Ukrainaan voidaan katkaista, jollei se pysty maksamaan kaasulaskuaan. Kaasutoimitusten katkaisu aiheuttaisi hänen mukaansa ongelmia myös Ukrainan kautta kulkeville kaasutoimituksille Eurooppaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme