Mainos
Mainos

Ukrainan armeija: Tuntematon autosaattue ajoi Venäjältä Ukrainaan

Ukrainan armeijan mukaan tuntematon, yli sadan ajoneuvon saattue on ylittänyt Ukrainan ja Venäjän välisen rajan ja edennyt Itä-Ukrainaan. 

Armeijan mukaan saattueessa on 106 ajoneuvoa, ja niillä ei ole Kiovan hallituksen lupaa ylittää rajaa. Ukraina syytti tuoreltaan Venäjää saattueesta, joka on maan mukaan Moskovan tuorein yritys verhota Itä-Ukrainan separatisteille tarkoitettuja ase- ja ammuskuljetuksia humanitäärisillä avustuskuljetuksilla. 

Reutersin mukaan saattue on Venäjän kahdeksas avustuskuljetus sitten elokuun, jolloin ensimmäinen autosaattue ylitti Venäjän ja Ukrainan rajan.

Venäläisen uutistoimisto RIA:n mukaan Venäjän hätätilaministeriö kertoo, että aikaisemmissa seitsemässä avustuskuljetuksessa on kuljetettu 9,5 tonnia ruokaa, rakennusmateriaalia ja lääkkeitä. Ukraina väittää toisin. 

Ukraina ja Venäjä ovat molemmat syyttäneet toisiaan syyskuussa solmitun aselevon rikkomisesta. Uutistoimisto Reutersin silminäkijöiden mukaan samaan aikaan Itä-Ukrainan Donetskissa yhteenotot Ukrainan armeijan ja kapinallisten välillä ovat jatkuneet. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme