Mainos
Mainos

Ukrainan ex-presidentti: Olen osasyyllinen Kiovan verilöylyyn

Ukrainan ex-presidentti Viktor Janukovitsh myöntää yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että hän on osasyyllinen Kiovan keskustan verilöylyyn helmikuussa 2014.  

– En väistä vastuutani, mutta en antanut käskyä ampua. Se ei kuulunut minulle. Vastustin kaikkea voimankäyttöä, etenkin aseita ja verenvuodatusta. Turvallisuusjoukot täyttivät kuitenkin velvollisuutensa lakien mukaan. Heillä oli oikeus käyttää aseita, Janukovitsh pyöritteli.  

Janukovitsh väitti myös, ettei Venäjä olisi vallannut Krimiä, jos hän olisi jatkanut presidenttinä. Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia Janukovitsh kiitti henkensä pelastamisesta.  

– Vladimir Putin teki tämän päätöksen omien erikoisjoukkojensa suosituksesta. Se oli hänen asiansa, eikä hän kysynyt minulta. Olen luonnollisesti kiitollinen siitä, että hän antoi käskyn auttaa turvamiehiäni, jotta pääsin maasta ja pelasti näin henkeni, Janukovitsh sanoi.
  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme