Mainos
Mainos

Ukrainan ex-sisäministerille pahat vammat mielenosoituksessa

Ukrainan entinen sisäministeri ja nykyinen oppositiojohtaja Juri Lutsenko, 49, on loukkaantunut pahasti poliisin ja mielenosoittajien yhteenotossa Kiovassa.

Opposition mukaan Lutsenko sai päävammoja ja aivotärähdyksen poliisien hakattua häntä patukalla päähän. Ex-sisäministeri on sairaalassa tehohoidossa.

Lutsenko sai vammansa, kun poliisi käytti kyynelkaasua ja pamppuja yrittäessään hajottaa oikeustalon ulkopuolelle kerääntynyttä satojen mielenosoittajien joukkoa, jossa Lutsenko oli mukana. Protestoijat vastustivat kolmen aktivistin saamia vuosien vankilatuomioita, jotka heidän mielestään olivat osa poliittista ajojahtia.

Ukrainan viranomaisten mukaan mellakkapoliisit joutuivat puuttumaan tilanteeseen sen jälkeen, kun mielenosoittajat olivat paiskoneet heitä kivillä ja yrittäneet estää tuomittujen siirtämisen poliisiautoihin.

Ukrainan protestit kiihtyivät viime vuoden lopussa, kun presidentti Viktor Janukovitsh kieltäytyi hyväksymästä yhteistyösopimusta EU:n kanssa. Sen sijaan hän solmi taloussopimuksen Venäjän kanssa, mikä takasi Ukrainalle muun muassa tuhdin alennuksen maakaasun hintaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme