Mainos
Mainos

Ukrainan parlamentin äänestys pääministeristä lykkääntyi

Jos Viktor Janukovitsh valitaan pääministeriksi, Ukrainaa johtaa entinen taistelupari. Oppositiolainen Janukovitsh on myöntynyt presidentin länsimieliseen politiikkaan.

Ukrainan kuukausia kestänyt kiista hallituksen muodostamisesta saattaa viimein päättyä, jos parlamentti hyväksyy opposition johtajan Viktor Janukovitshin nimittämisen pääministeriksi. Äänestys on lykätty huomiseen.

Presidentti Viktor Jushtshenko ilmoitti viime yönä tv-puheessaan hyväksyneensä Janukovitshin valinnan viime hetken neuvottelujen jälkeen.

- Meillä on nyt tilaisuus välttää poliittinen sota ja muuttaa se poliittiseksi kilpailuksi, presidentti kommentoi. Hänen toinen vaihtoehtonsa olisi ollut hajottaa parlamentti.

Janukovitshin johtama ja venäläismielisen liittouman tukema Alueiden puolue on parlamentin suurin ryhmä.

Janukovitshin ja länsimielisen Jushtshenkon välinen kiista on jakanut pitkään niin parlamenttia kuin kansaakin. Presidentti kertoi, että Alueiden puolue suostui neuvotteluissa kannattamaan hänen länsimaihin suuntautuvaa politiikkaansa.

Janukovitsh tai hänen puolueensa ei vielä ole kommentoinut tulevaa yhteistyötä Jushtshenkon kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme