Mainos
Mainos

Presidentti hyväksyi Ukrainan hallituksen eron

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh on hyväksynyt pääministeri Mykola Azarovin ja hänen hallituksensa eronpyynnön.

Hallitus kuitenkin jatkaa väliaikaisesti, kunnes uusi hallitus on nimitetty.

Entisen nyrkkeilymestarin Vitali Klitshkon mukaan hallituksen ero ei vielä täysin tyydytä oppositiota. Oppositio vaatii myös presidentti Janukovitshin eroa ja uusia vaaleja.  

Ukrainan parlamentti päätti aiemmin tänään kumota kiistellyt mielenosoituslait. Lakien mitätöinti on ollut yksi mielenosoittajien keskeisistä vaatimuksista. Päätös syntyi liki yksimielisesti äänin 361-2.

Lakien perusteella julkisten rakennusten valtaamisesta oli voinut saada viiden vuoden tuomion. Samoin netissä levitetystä, valtion vastaiseksi katsotusta propagandasta olisi voitu rangaista jopa vuoden pakkotyöllä.

– Kiovan keskustassa on tällä hetkellä rauhallista. Mihinkään suureen juhlintaan tieto lakien mitätöinnistä ei ole johtanut. Kun aikaisemmin kerrottiin pääministerin erosta, monet arvelivat, että kyseessä on taas vain harhautus ja hämäys, kertoo Kiovassa oleva STT:n toimittaja Maria Annala. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme