Mainos
Mainos

Ukrainan presidentti: "Venäjä voi pyrkiä horjuttamaan Ukrainaa sisältäpäin"

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kehottaa ukrainalaisia pysymään yhtenäisinä Venäjän uhan torjumiseksi.

Uutistoimisto Interfax-Ukraina raportoi Poroshenkon varoittaneen, että Venäjä voi pyrkiä horjuttamaan Ukrainaa sisältäpäin, koska Itä-Ukrainan sodan laajentaminen tulisi sille liian kalliiksi.

Poroshenkon mukaan tavoitteena on saada Ukraina riitautumaan tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Presidentti valitti, että jotkut poliitikot eivät ymmärrä Venäjän perimmäisiä pyrkimyksiä.

Poroshenko esitti arvionsa puhuessaan Ukrainan itsenäisyyspäivän juhlinnan yhteydessä. Juhlintaan pääkaupungissa Kiovassa on osallistunut maan koko korkein johto.

Kaupungissa pidettiin muun muassa sotilasparaati. Uutistoimisto Reutersin mukaan Poroshenko syytti paraatin yhteydessä Venäjää uusien sotilassaattueiden lähettämisestä Itä-Ukrainaan.

Poroshenkon sanoi Venäjän lähettäneen yhteensä jopa 500 panssarivaunua, 400 tykistöjärjestelmää ja 950 panssaroitua sotilasajoneuvoa Itä-Ukrainaan. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt lähetysten ajanjaksoa.

Interfax-Ukrainan mukaan Poroshenko kertoi myös, että Itä-Ukrainan taistelut ovat johtaneet melkein 2100 ukrainalaissotilaan kuolemaan. Yli 7000 sotapalveluksessa ollutta on haavoittunut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme