Mainos
Mainos

Itä-Ukrainan Slovjanskissa kiivaita taisteluita - useita kuollut

Ukrainan hallitus jatkaa yrityksiään saada maan itä- ja eteläosat valvontaansa. 

Ukrainan sisäministeriön mukaan Slovjanskissa on kuollut neljä sotilasta ja 30 on haavoittunut. Myös siviilejä on haavoittunut tai kuollut, mutta ministeriö ei kerro asiasta tarkemmin.

Sisäministeri Arsen Avakov syytti taistelujen alkamisesta separatisteja, jotka hänen mukaansa väijyttivät ukrainalaisen sotilasosaston. 

-He käyvät sotaa meitä vastaan, omalla alueellamme -- tehtäväni on eliminoida terroristit. 

Ohessa Ukrainan puolustusministeriön Twitterissä jakama kuva Slovjanskin tilanteesta.

Reutersin ja BBC:n toimittajat kertoivat kapinallisten vetäytymisestä. Kansalliskaartin johtajan Stepan Poltorakin mukaan heidät motitettiin Slovjanskin keskustaan. 

Kapinallisten puolelta tuli vain vähän tietoa. Uutistoimisto Interfaxin haastattelemat separatistit kertoivat kuolonuhreista ja haavoittuneista riveissään. Luvut kuitenkin vaihtelivat. 

Kapinalliset pudottivat taistelujen kuluessa hallituksen joukkojen helikopterin. Lentäjän sanottiin selvinneen hengissä. 

Ukrainan hallitus aikoo lähettää erikoisjoukko-osaston myös eteläiseen Odessaan valvomaan järjestystä. Loppuviikon yhteenotoissa sai surmansa useita kymmeniä ihmisiä.

YK:n pääsihteeri tarjoutui välittäjäksi

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tarjoutui välittämään Ukrainan kriisissä.

Samalla hän kehotti Ukrainan johtoa, Venäjää, EU:ta ja Yhdysvaltoja ratkaisemaan kriisin rauhanomaisesti. 

Hänen mukaansa kaikkien osapuolten pitäisi pitäytyä Genevessä solmitussa sopimuksessa tilanteen vakauttamiseksi. Tämän vuoksi niiden pitäisi kokoontua yhteen selvittämään, miksi sopimuksesta ei ole pidetty kiinni. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme