Mainos
Mainos

Ukrainan rajavartijat: Venäjän joukkoja virtaa Krimille

Krimille virtaa Ukrainan rajavartioiden mukaan Venäjän joukkoja ja sotilaskoneita.

Vuorokaudessa Krimille on laskeutunut kymmenen taisteluhelikopteria ja kahdeksan armeijan kuljetuskonetta, rajavartijoiden lausunnossa sanotaan. Venäjä ei ole kertonut ennalta joukkojen liikkeistä, vaikka sopimukset niin edellyttävät.

Ukrainan puolustusministeriö puolestaan syyttää Venäjän hävittäjiä Ukrainan ilmatilan loukkaamisesta, kertoo uutistoimisto Interfax-Ukraina. Kaksi hävittäjäkonetta kävi ministeriön mukaan yöllä Ukrainan ilmatilassa.

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan joukkoja pidetään Mustallamerellä, kunnes "tilanne rauhoittuu". Lavrov myös kritisoi länsimaita uhkailusta pakotteilla ja sanktioilla.

EU:n ulkoministerit pitävät parhaillaan kokousta Ukrainan tilannetta koskien. Sekä Nato että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj ovat ilmaisseet toiveensa kansainvälisten tarkkailijoiden lähettämisestä Ukrainaan. Venäjä ei ole kommentoinut asiaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme