Mainos
Mainos

Ukrainan rajaviranomainen: Venäjän joukot vetäytyneet hieman

Venäjä on vetänyt joukkonsa ainakin kymmenen kilometrin päähän Ukrainan rajasta, kertoo korkea-arvoinen ukrainalainen rajaviranomainen. Tieto on peräisin Ukrainan mediasta. 

Ukrainalainen uutistoimisto Unian siteeraa Serhi Astahov -nimistä rajavartiolaitoksen edustajaa, joka kertoo, että venäläisjoukot olivat aiemmin vain muutaman sadan metrin päässä, mutta nyt niitä ei näy kymmenen kilometrin sisällä rajasta. 

Astahov kertoo, että raja-alueen tilannetta on kartoitettu eilen ja yöllä lentokoneesta, jossa on ollut erityisvarustus. 

-Emme havainneet minkäänlaisia rikkomuksia tai kolonnia rajan läheisyydessä. Mitä tulee Venäjän joukkoihin kymmenen kilometrin sisällä - niitä ei ole. Mitä tapahtuu 100 kilometrin päässä - ei ole meidän asiamme, Unian uutisoi Astahovin sanoneen. 

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti aiemmin tänään, että Venäjän joukot valmistautuivat vetäytymään tukikohtiinsa presidentti Vladimir Putinin käskyn mukaisesti. 

-Harjoitusalueella olevien joukkojen komentajat selvittävät nyt reittejä, ministeriön nimetön edustaja sanoi uutistoimisto Interfaxille. 

Putin ilmoitti eilen, että Venäjän joukkojen kevätharjoitus päättyy ja joukot palaavat tukikohtiinsa. Sotilasliitto Nato arvioi, että Venäjällä on ollut Ukrainan vastaisella rajalla 40 000 sotilasta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme