Mainos
Mainos

”Ukrainan rajoja ollaan nyt todenteolla muuttamassa uuteen uskoon”

Etyjin tarkkailijoiden mukaan tilanne Ukrainassa on pahenemassa entisestään. Tarkkailijat ovat raportoineet muun muassa yli neljästäkymmenestä kuljetuskuorma-autosta, jotka ovat saapuneet alueelle.

– Donetskin lentokentän läheisyydessä on tänään ollut kiivasta tulitusta, mitä on ammuttu lähinnä kaupungista ulospäin Ukrainan asemiin, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste Kiovasta.

Venäläisiä sotilaita on siirretty Ukrainan puolelle, vaikka maa kielsi tiedon tästä.

– Kuolleiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta uusia uhreja on tullut tänäänkin. Raja vuotaa yhä kuin seula, Saraste toteaa.

Joukkojen siirto ja valmistautuminen voi kertoa laajemmasta hyökkäyssuunnitelmasta. Separatistijohtajat kaavailevat maiden rajojen laittamisesta uuteen uskoon.

– Ilmeisimmin Donetskin lentokentän valtausta tavoitellaan. Luhanskin separatistijohtaja Igor Plonitski on kertonut, että Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen lisäksi ollaan perustamassa Itä-Ukrainaan viittä uutta kansantasavaltaa.

– Täällä uskotaan nyt molemmin puolin vahvemmin sotilaalliseen ratkaisuun, ei neuvotteluihin tai tulitaukoon, kertoo kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme