Mainos
Mainos

Ukrainan taivaalle ilmestyi reikä

Ukrainan taivaalle on ilmestynyt reikä sen jälkeen, kun maan ilmatila suljettiin eilen illalla.

Lentoliikennettä seuraavan Flightradar24-nettisivuston kartta havainnollistaa tilannetta osuvasti.

Monet lentoyhtiöt ovat käyttäneet muita reittejä jo keväästä lähtien Ukrainan kriisin takia.

Esimerkiksi Finnair ilmoitti onnettomuuden jälkeen, ettei se aio kahteen päivään lentää koko Ukrainan yli. Yhtiön koneita lensi Ukrainan länsiosissa vielä eiliseen turmaan asti, sillä Eurocontrol ei ollut suositellut sen välttämistä.

– Eurocontrolin lentosuositukset ovat koskeneet Krimiä. Olemme kiertäneet tämän alueen suositusten mukaisesti, Finnairin viestinnästä kerrotaan STT:lle.

Ukraina olisi voinut halutessaan sulkea ilmatilansa jo aiemmin, sanoo Euroopan lentoliikennettä säätelevä Eurocontrol.

– Jokainen maa saa itse päättää maansa ilmatilasta. Eurocontrol ei voi kyseenalaistaa tätä päätöstä, sanoo analysointiosaston johtaja Brian Lynn STT:lle.

Ukraina oli sulkenut maan itäosan ilmatilan maanpinnasta 10 000 metriin asti, mutta Malaysia Airlinesin kone lensi turmahetkellä torstaina sen yläpuolella. 

Ilmatilan sulkemisista voi viime kädessä päättää YK.

– YK voi korkean tason neuvotteluissa päättää ilmatilan rajoituksista. Jos ne koskevat Eurooppaa tai Euroopan rajamaita, me otamme ne osaltamme käyttöön, Lynn sanoo.

Eurooppalaisten ilmailualan toimijoiden kriisiryhmä pohtii Lynnin mukaan parhaillaan mahdollisia toimia tai rajoituksia lentoturman takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme