Mainos
Mainos

Ukrainassa kaksi kuollut – Venäjä kiisti jälleen sotilastiedot

Ukrainassa kaksi maan sotilasta on saanut tänään surmansa maan itäosassa. Ukrainan armeijan edustaja tiedotti asiasta tänään Kiovassa.

Itä-Ukrainassa on ollut hauras tulitauko, mutta se on rakoillut viime aikoina. Ukrainan mukaan itäosaa hallitsevat kapinalliset käyttivät raskasta aseistusta taisteluissa, joita käytiin viimeisen 24 tunnin aikana Donetskin lähellä. Raskas aseistus on kielletty voimassa olevassa tulitaukosopimuksessa.

– Taisteluiden seurauksena kaksi sotilasta kuoli ja kahdeksan muuta haavoittui, armeijan tiedottaja Oleksandr Motuzyanuk kertoi.

Tänään taas Venäjällä Kremlin tiedotti uutistoimisto Rian kautta, että sen sotilaita ei ole, eikä koskaan ole ollut Itä-Ukrainassa Donbassin alueella. Venäjää on syytetty lukuisia kertoja osallisuudesta Ukrainan sotaan ja muun muassa tiedustelutietojen kautta on saatu vahvistuksia sille, että Ukrainassa olisi Venäjän sotilaita. Venäjä on itsepintaisesti kiistänyt nämä tiedot.

Uutistoimisto Rialle Kremlin kuitenkin ilmoitti tänään, että Itä-Ukrainassa on ja on ollut maan kansalaisia tukemassa Donbassin taistelijoita ja asukkaita.

Ukrainan sodassa, joka alkoi vuoden 2014 keväällä, on kuollut arvioiden mukaan 9 000 ihmistä ja 20 000 on loukkaantunut taisteluissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme