Mainos
Mainos

Ukrainassa pohditaan joulunvieton ajankohtaa

Ukrainassa on syntynyt keskustelu siitä, pitäisikö maassa viettää joulua länsimaiden tapaan 25. joulukuuta. Tätä nykyä joulu tulee Ukrainaan ortodoksisen perinteen mukaisesti 7. tammikuuta.  

Tapaus on esimerkki siitä kansallista identiteettiä koskevasta keskustelusta, jota on käyty maassa sen jälkeen, kun Ukraina joutui törmäyskurssille Venäjän kanssa.  

Lisäksi kyse on uskontopolitiikasta kahden ortodoksikirkon välillä. Toisella puolella on Moskovan patriarkaattiin kuuluva autonominen kirkko ja toisella Kiovan patriarkaatti.  

Nykyään 25. joulukuuta on Ukrainassa tavallinen työpäivä, mutta länsijoulun kannattajat ovat aloittaneet nimien keruun kansalaisadressiin. Jos he saavat taakseen tarpeeksi kannatusta, presidentti Petro Poroshenkon täytyy pohtia asiaa. Lopullinen ratkaisu kuuluu kuitenkin maan parlamentille.  

Ukrainan turvallisuusneuvoston jäsen Oleksander Turtshinov kannattaa joulun siirtämistä joulukuulle. Kuitenkin hän ehdottaa siirtymäaikaa, jonka aikana ukrainalaiset voisivat viettää joulua 25. joulukuuta sekä 7. tammikuuta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme