Mainos
Mainos

Itä-Ukrainassa terrorioperaatio - Slovjanskissa ammuskelua

Ukrainan turvallisuuspalvelu yrittää häätää Venäjä-mieliset valtaajat Itä-Ukrainan Slovjanskissa.

Sisäministeri Arsen Avakov ilmoitti, että kaupungissa on aloitettu terrorisminvastainen operaatio ja että valtaajat ovat avanneet tulen turvallisuusjoukkoja vastaan.

Ministeri kehottaa kaupungin asukkaita poistumaan keskustasta, pysymään sisällä asunnoissaan ja poissa ikkunoiden edestä.

– Operaatiota johtaa valtion turvallisuuspalvelu. Mukana on joukkoja kaikista maan yksiköistä. Olkoon Jumala kanssamme, Avakov kirjoitti Facebookissa.

Venäjä-mieliset aktivistit valtasivat eilen kaupungissa poliisiaseman ja turvallisuuspalvelun rakennuksen. Ukrainan hallituksen mukaan maastopukuiset mielenosoittajat ovat vieneet rakennuksista aseita.

Silminnäkijöiden mukaan kaupungin yllä on nähty Ukrainan helikoptereita.

Venäjä varoitti eilen Kiovaa käyttämästä voimakeinoja valtaajia vastaan. Venäjä on myös varoittanut, että voimankäyttö voi uhata torstaiksi sovittuja neuvotteluja Venäjän, Yhdysvaltojen, EU:n ja Ukrainan välillä.

Slovjansk sijaitsee noin 150 kilometriä Venäjän rajalta. Venäjä on Naton arvion mukaan siirtänyt rajan läheisyyteen noin 40 000 sotilasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme