Mainos
Mainos

Ukrainassa tunnustellaan uutta hallitusta

Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko hajotti eilen hallituksen, kun kolme korkeassa asemassa ollutta poliitikkoa oli eronnut tehtävistään korruptioskandaalin vuoksi. Neuvotteluja uuden hallituksen muodostamisesta käydään tänään.

Ukrainan uusi virkaatekevä pääministeri Juri Jehanurov aloittaa neuvottelut uudesta hallituksesta. Presidentti Viktor Jushtshenko hajotti maan hallituksen eilen sen sisäisten erimielisyyksien ja korruptioskandaalin takia.

Jehanurov tapaa entisen pääministerin Julia Tymoshenkon hallituksen jäseniä ja muita puoluejohtajia. Osa ministereistä todennäköisesti jatkaa seuraavassakin hallituksessa. Jehanurov on ilmoittanut, että hänen päätavoitteensa on vakauden säilyttäminen.

Tymoshenkon asema alkoi murentua viime viikolla, kun hallintojohtaja Oleksandr Zintshenko erosi tehtävästään ja syytti hallitusta korruptiosta. Sen jälkeen lähti vielä kaksi muuta keskeisessä asemassa ollutta poliitikkoa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme