Mainos
Mainos

Ulkomaalaisia evakuoidaan Kambodzhasta

Satoja ulkomaalaisia on ryhdytty evakuoimaan Kambodzhasta maassa puhjeneiden taistelujen takia. Valtataistelun kahden pääministerin välillä pelätään ajavan Kambodzhan uuteen sisällissotaan. Pääkaupunki Phnom Phenissä olevan suomalaisen avustustyöntekijän mukaan tilanne maassa on edelleen jännittynyt.

Phnom Phenin asukkaat uskaltautuivat tänään kaduille tarkistamaan viime päivien taistelujen ja ryöstelyjen tuhoja. Kambodzhan kahden kilpailevan pääministerin Hun Senin ja Norodom Ranariddhin kamppailu vallasta leimahti viikonloppuna avoimeksi taisteluksi, kun pääministerien joukot ryhtyivät taistelemaan kaupungin herruudesta.

Thaimaan ilmavoimien kuljetuskoneiden onnistui laskeutua tänään Phnom Phenin lentokentälle siitä huolimatta, että kentältä oli ryöstetty lähes kaikki mahdollinen tekninen laitteisto.

Kahdeksansataa ulkomaalaista, lähinnä thaimaalaista evakuoitiin, mutta toistaiseksi ei kaikkia ulkomaalaisia ole kehotettu poistumaan maasta.

Taisteluissa toistaiseksi voiton saanut Hun Sen on varoittanut ulkomaita sekaantumasta Kambodzhan tilanteeseen. YK:n rauhanprosessin uskotaan olevan nyt vaarassa maassa, joka on vasta selvinnyt Punaisten Khmerien hirmuhallinnosta.
(MTV3/Irmeli Seipäjärvi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme