Mainos
Mainos

Ulkomaalaisten virta pois Afganistanista kiihtyy

YK, Punainen Risti ja muut järjestöt ovat sulkemassa toimistojaan tai vähentämässä läsnäoloaan Afganistanissa.
Ulkomaalaisten virta pois maasta on kiihtynyt tänään. Maassa työskentelevät järjestöt pelkäävät amerikkalaisten mahdollista kostoiskua New Yorkin ja Washingtonin tiistaisten terrori-iskujen vuoksi.

YK ilmoitti eilen sijoittavansa henkilöstönsä tilapäisesti muualle viittaamatta kuitenkaan suoraan tiistaisiin iskuihin.

YK:lla on ollut Afganistanissa 80 työntekijää. Evakuointi pitäisi saada päätökseen tänään. Saksa ilmoitti eilen kehottaneensa Afganistanissa oleskelevia 23 kansalaistaan poistumaan maasta. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea kertoi eilen Genevessä, että se vähentää ulkomaisen henkilöstönsä määrää Afganistanissa.

Suomen Punaisesta Rististä kerrottiin eilen, että kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) jää Afganistaniin. ICRC:llä on yksi suomalainen työntekijä Mazar-i-Sharifissa.

Ruotsin Afganistan-komitean edustaja sanoo järjestönsä evakuoivan seitsemän ruotsalaista ja yhden uusiseelantilaisen työntekijänsä pois maasta mahdollisimman pian.

Samanaikaisesti ulkomaalaisten avustustyöntekijöiden lähdön kanssa Afganistanin pakolaistilanne on pahentumassa. Kuivuus on myös viemässä 21-miljoonaisen väestön nälänhädän partaalle. Vuoden sisällä noin 800000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan, ja Pakistanissa ja Iranissa on edelleen yli kolme miljoonaa afgaania pakolaisleireillä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme