Mainos
Mainos

Ulkoministeri raivostui Ruotsin televisiolle

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt on ajautunut ilmiriitaan Ruotsin television uutistoimituksen kanssa. Bildt väittää, että Rapport-uutistoimitus on vääristellyt hänen sanomisiaan. Kiista koskee kiisteltyä telekuuntelulakia, joka kulkee nimellä FRA-laki puolustusvoimien radiotiedustelun FRA:n mukaan.

Television Rapport-toimitus lähetti ohjelman, jossa se kysyi Bildtiltä tekeekö Ruotsin tiedustelupalvelu yhteistyötä diktatuurimaiden kanssa. Ohjelmasta saa sen kuvan, että Bildt vahvistaisi FRA:n yhteistyön ja informaatiovaihdon diktatuurimaiden kanssa.

Ulkoministeri tuohtui asiasta. Hän väittää, että hänen sanomisiaan on vääristelty ja syyttää toimitusta valheellisesta journalismista.

Riita kulminoitui Ruotsin radion ajankohtaislähetyksessä, jossa Bildt ja Rapportin toimituspäällikkö Morgan Olofsson ottivat yhteen. Bildt piti kiinni näkemyksestään, että häntä on tulkittu väärin. Olofsson vastasi Ruotsin elävän demokratiassa, jossa ulkoministeri ei voi määrätä television uutistoimituksen lähetyksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme