Mainos
Mainos

Ulkoministeriö Jemenin turvallisuustilanteesta: Vältä ehdottomasti matkustamista maahan

Suomen ulkoministeriön tuorein Jemeniä koskeva matkustustiedote on karua luettavaa.

Ulkoministeriö tiedotti maanantaina muun muassa, että Jemenin tilanne on epävakaa ja että ulkomaalaisiin kohdistuu kidnappausuhka. Ulkoministeriön mukaan kaikkea matkustamista maahan tulee ehdottomasti välttää.

Terrori-iskujen uhka on myös voimistunut. Ulkoministeriö suosittelee, että erityisesti sellaisia julkisia paikkoja tulee välttää, joissa suuret väkijoukot kokoontuvat.

Matkustustiedotteen mukaan Jemenissä toimivien suurlähetystöjen mahdollisuudet tarjota apua ovat rajalliset. Edustustot ovatkin kehottaneet kansalaisiaan poistumaan maasta.

Jemenin turvallisuustilanne on noussut suomalaisittain ajankohtaiseksi, koska kaksi suomalaista siepattiin maan pääkaupungissa Sanaassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan aseistautuneet miehet pakottivat suomalaispariskunnan ja itävaltaisen miehen autoonsa.

Tapaus on ulkoministeriön tiedossa, mutta asiaa ei ole vielä kommentoitu tarkemmin. Ulkoministeriö tiedottaa tapauksesta lisää lauantain aikana

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme