Mainos
Mainos

Ulkoministeriö: Manchesterin uhrien joukossa ei ole suomalaisia

Manchesterin uhrien joukossa ei ole suomalaisia Britannian viranomaisilta saadun tiedon mukaan, kertoo ulkoministeriön viestintä.

Suomen poliittinen johto on tuominnut Manchesterissa maanantai-iltana tehdyn terrori-iskun.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan terrori-isku nuoria täynnä olevalle konserttipaikalle kertoo häikäilemättömästä epäinhimillisyydestä.

– Otan kaikkien suomalaisten puolesta osaa uhrien omaisten ja läheisten suruun. Suomi tuomitsee kaiken terrorismin jyrkästi, Niinistö sanoi tiedotteessa.

Samoilla linjoilla oli pääministeri Juha Sipilä (kesk.), joka myös kertoi järkyttyneensä hyökkäyksestä. Sipilä esitti suruvalittelut koko hallituksen puolesta.

– Iskun tavoitteena oli surmata mahdollisimman paljon ihmisiä. Paikalla oli paljon lapsia ja nuoria, mikä tekee iskusta erityisen hirvittävän, Sipilä arvioi tiedotteessa.

– Ajatuksemme ovat nyt Manchesterissa ja Britanniassa, Sipilä jatkoi.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) puolestaan kommentoi ministeriön Twitter-tilillä, että Manchesterin isku oli "raukkamainen hyökkäys viattomia lapsia ja kaikkia meitä vastaan".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme