Mainos
Mainos

Ulkoministeriö seuraa Pariisin tilannetta: Suomalaisuhreja ei voida poissulkea

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Pariisin verisissä iskuissa olisi tullut suomalaisuhreja, mutta tätä mahdollisuutta ei voida sulkea pois. 

Ulkoministeriön lehdistöneuvos Marko Ruonala Pariisista kertoo, että heidän tietoonsa ei ole vielä tullut suomalaisten loukkaantumisia tai kuolemia.

Ne suomalaiset, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen, on tavoitettu. Heitä on useita kymmeniä.

Ruonalan mukaan he ovat saaneet lisäksi paljon tietoa suomalaisista, joiden omaiset ovat ilmoittaneet olevan kunnossa. 

Tarkempia ohjeita löytyy suurlähetystön verkkosivuilta ja heidän Twitter-tililtään.

Pariisissa on kuitenkin paljon suomalaisia, ja tilanne on tällä hetkellä vielä hyvin sekava. Iskuja on ollut useita, kuolleita on yli sata, loukkaantuneita lukuisia sekä erilaisia panttivankitilanteita on ollut käynnissä.

Tämän vuoksi Ruonala sanoo, että suomalaisuhrien mahdollisuutta ei myöskään voida poissulkea.

Ruonala kehottaa Pariisissa olevia suomalaisia noudattamaan viranomaisten kehotusta pysyä sisätiloissa. 

– Muutenkin on tärkeää seurata mediaa sekä viranomaisten tiedotteita. Seuraamme myös ulkoministeriössä sitä, mitä on tapahtunut, mitä tapahtuu ja mistä kaikesta tässä on nyt kyse, Ruonala sanoo MTV Uutisille.

Hän itse palasi takaisin suurlähetystöön töihin. Rakennus sijaitsee 7. kaupunginosassa, jossa ei tiettävästi ole tapahtunut iskuja, mutta jännittyneen tilanteen voi aistia kaikkialla Pariisissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot