Mainos
Mainos

Ulkoministeriö vaitonainen Jemenin pidätetyistä

Suomen ulkoministeriö vahvistaa saaneensa tiedon Jemenissä pidätetyistä suomalaisten sieppaukseen yhdistetyistä miehistä.

Jemenin armeijan erikoisjoukot ovat pidättäneet kaksi miestä maan lounaisosassa. Itävaltalaislehti Die Neue Kronen Zeitung kertoo kiinniotettujen miesten kuuluvan sieppaajen lähipiiriin. Lehti on haastatellut Jemenin sisäministeriä Abdulkader M. Kahtania.

Ulkoministeriö pysyy kuitenkin edelleen niukkasanaisena.

– Suomalaisviranomaisilla on tieto näistä pidätyksistä. Mutta koska nämä pidätykset liittyvät tutkinnallisiin kysymyksiin ja kyse on nimenomaisesti jemeniläisten tekemistä tutkimuksista, niin ulkoministeriö ei lähde tämän enempää lausumaan, sanoo apulaisosastopäällikkö Jari Sinkari ulkoministeriön viestintäosastolta.

Ulkoministeriön mukaan yhteydenpito jemeniläisviranomaisiin sekä Itävallan suuntaan jatkuu entiseen tapaan.

Epäillyt miehet pidätettiin Hadramautin maakunnassa. Maakunta tunnetaan Jemenin keskusjohtoa vastustavasta kapinaliikkeestään. Jemeniläismedian mukaan myös terroristijärjestö al-Qaidan iskut alueella ovat lisääntyneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme