Mainos
Mainos

Ulkoministerit pohtivat EU:n laajentumista

EU-maiden ulkoministerit pohtivat unionin laajentumiseen liittyviä ongelmia iltapäivällä alkavassa kaksipäiväisessä epävirallisessa ministerikokouksessa. Kokous järjestetään Mondorfin kylpyläkaupungissa Luxemburgissa.

Keskeinen ongelma on, minkä maiden kanssa varsinaiset neuvottelut aloitetaan. Osa jäsenmaista kannattaa sitä, että neuvottelut aloitettaisiin kaikkien jäsenyyttä hakeneiden maiden kanssa. Mitään lopullista ratkaisua asiaan ei ole odotettavissa.

Samaan asiaan liittyy kysymys ns. Eurooppa-konferenssista. Sen tarkoituksena on pitää mukana laajentumisprosessissa tavalla tai toisella myös ne maat, jotka eivät pääse ensimmäisten neuvottelijoiden joukkoon.

Tässä eniten ristiriitoja herättävä kysymys lienee se, miten Eurooppa-konferenssissa kohdellaan Turkkia. Ulkoministeri Tarja Halonen ei ainakaan tunnu olevan innostunut siitä, että Turkki kutsuttaisiin mukaan konferenssiin.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme