Mainos
Mainos

"Ulkonaliikkumiskielto tuskin rauhoittaa mellakoita"

MTV3 Uutisille kesän ajan Kairosta raportoinut toimittaja Päivi Arvonen ei usko, että Egyptin kriisi saataisiin lähitulevaisuudessa ratkaistua rauhanomaisesti.

Arvosen mukaan Egyptissä ei myöskään uskota, että ulkonaliikkumiskielto rauhoittaisi mellakoita.

Hänen mukaansa muslimiveljeskunnalta pitäisi nyt löytyä halukkuutta neuvotteluihin.

– Muslimiveljeskunta on nyt ajautumassa tilanteeseen jossa he olivat Hosni Mubarakin aikana eli toiminta olisi jälleen laitonta. Kompromissiratkaisuja tarvittaisiin puolin ja toisin. Eli muslimiveljeskunnalta halukkuutta neuvotteluihin ja toisaalta Egyptin valtiolta lupauksia, että veljeskunta ja sen jäsenet saavat olla poliittisia toimijoita ja mukana vaaleissa jatkossakin.

Tilannetta hankaloittaa Arvosen mukaan se, että molemmat kiistan osapuolet ovat hyvin aseistautuneita.

– Muslimiveljeskunnan johdossa on varakkaita liikemiehiä joiden omaisuuden turvin aseita voidaan tarvittaessa hankkia. Lisäksi varakas maa Qatar tukee islamisteja taloudellisesti.

Egyptin turvallisuusjoukot ryhtyivät hajottamaan syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajien mielenosoitusleirejä tänään Kairossa.

Tiedot kuolonuhrien määrästä ovat olleet ristiriitaisia. Egyptin terveysviranomaisten tietojen mukaan väkivaltaisuuksissa on tänään kuollut jo 278 ihmistä. Haavoittuneita on noin 2 000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme