Mainos
Mainos

Ulkovallat: Loppu Syyrian väkivaltaisuuksille

Useat länsimaat kehottivat tiistaina Syyriaa lopettamaan välittömästi väkivallan käytön mielenosoittajia vastaan.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan turvallisuusjoukot ovat demokratian puolesta jo viikkokausia jatkuneiden protestien aikana ampuneet jopa 400 ihmistä.

– Väkivallan on loputtava. Presidentti Bashar al-Assadin tulisi määrätä viranomaiset pidättäytymään voimankäytöstä ja vastata kansan vaatimuksiin välittömillä ja aidoilla uudistuksilla, ei brutaalilla voimankäytöllä, Britannian ulkoministeri William Hague sanoo.

Samalla maa ilmoitti työskentelevänsä yhteistyössä YK:n ja EU:n kanssa, jotta Syyrian hallinnolle voitaisiin lähettää voimakas viesti. Haguen mukaan pakotteetkin ovat mahdollisia.

Myös Ranska ja Italia antoivat yhteisen julkilausuman, jossa vaaditaan väkivaltaisen sorron lopettamista. Presidentti Nicolas Sarkozy kuitenkin korosti, että kansainvälistä väliintuloa tuskin on odotettavissa.

– Kaikki toimenpiteet vaativat YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen. Tarkoitus ei ole puuttua asioihin kaikkialla maailmassa, eivätkä kaikki tilanteet ole samanlaisia, hän sanoo.

Paikallisten lähteiden mukaan Syyrian turvallisuusjoukot jatkoivat tiistain aikana voimatoimia mielenosoittajia vastaan Daraan kaupungissa maan eteläosassa.

Daraa on ollut presidentti Assadin vastaisten protestien keskeisimpiä kaupunkeja.

(STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme