Mainos
Mainos

UM: Egyptissä olevien suomalaisten tilannetta tarkkaillaan

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok) on ilmaissut huolensa Egyptin viime päivien tapahtumista. Presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotot ovat olleet rajuja.

Joidenkin lähteiden mukaan yli 400 mielenosoittajaa loukkaantui tänään Kairossa. Lisäksi yksi ihminen kuoli Suezin protesteissa.

- Otan syvästi osaa. Kaikkien tulisi nyt pyrkiä rauhoittamaan tilanne nopeasti, jotta lisäuhreilta ja loukkaantumisilta vältytään. Suomi tuomitsee ehdottomasti väkivallan käytön, Stubb sanoo tiedotteessaan.

Stubb on huoliissaan myös tiedoista, joiden mukaan Egyptin viranomaiset ovat estäneet pääsyn internetiin koko maassa. Silminnäkijöiden mukaan myös median edustajia on pidätetty ja pahoinpidelty.

- Ihmisten oikeus ilmaista mielipiteensä on olennainen yhteiskunnallisen vakauden kulmakivi, Stubb toteaa.

- Olen tavannut tänään Afrikan unionin kokouksessa Addis Abebassa Egyptin ulkoministerin ja vedonnut kansalaisvapauksien kunnioittamisen puolesta ja väkivallan käyttöä vastaan.

Ulkoministeriö seuraa tarkkaan Egyptissä asuvien tai siellä matkalla olevien suomalaisten tilannetta. Stubbin mukaan työtä hankaloittaa tiedonvälityksen ongelmia, sillä internet ja matkapuhelinverkko eivät ole käytettävissä.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Kairoon. Egyptissä olevia kehotetaan varovaisuuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme