Mainos
Mainos

UM: Kaikki Pakistanin järistysalueen suomalaisista tavoitettu

UM:n mukaan kaikki kolmestakymmenestä järistysalueella tiedossa olleesta suomalaisesta on tavoitettu.

Suomen Pakistanin suurlähetystö on tavoittanut kaikki sen tiedossa maassa olevat suomalaiset. Suomen ulkoministeriön tiedon mukaan he kaikki olivat turvassa. Ulkoministeriön päivystäjä, lähetystöneuvos Juha Markkanen kertoi, että suurlähetystö on tavoittanut myös järistyksen vaikutusalueella itäisessä Afganistanissa Khostissa työskentelevän suomalaisen, joka voi hyvin.

Suomen Pakistanin-suurlähetystön tavoittamat suomalaiset olivat Markkasen mukaan kunnossa. Valtaosa Pakistanissa olevista suomalaisista on maan pääkaupungissa Islamabadissa Nokian palveluksessa.

Ulkoministeriön Nokialta saamien tietojen mukaan he jatkavat työntekoa kodeissaan etätyönä, koska työpaikkana toiminut toimistorakennus kärsi maanjäristyksessä vaurioita. Kukaan heistä ei ministeriön saamien tietojen mukaan loukkaantunut järistyksessä.

Alueella työskentelevät rauhanturvaajat olivat niin ikään turvassa. Kashmirissa Intian ja Pakistanin raja-alueella on sotilastarkkailuoperaatiossa Pakistanin puolella viisi sotilastarkkailijaa. Afganistaniin lähetetyt 82 suomalaista rauhanturvaajaa on sijoitettu neljään eri tukikohtaan ympäri maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme