Mainos
Mainos

UM: Keniassa korostunut terroriuhka

Ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotteensa Keniaan Nairobin terrori-iskun vuoksi. Tiedotteen mukaan maassa on nyt korostunut terrorismin uhka.

Tähänkin asti matkustustiedotteessa on varoitettu terrorismin uhasta, sillä Kenia osallistuu Afrikan unionin AMISOM-operaatioon al-Shabaab-liikettä vastaan Somaliassa.

Al-Shabaab on ottanut vastuun Nairobin ostoskeskusiskusta, ja lauantaisessa twitter-viestissään terroristijärjestö ilmoitti syyksi Kenian toimet Somaliassa.

UM kehottaa Kenian-matkailijoita välttämään vilkkaita ja ruuhkaisia julkisia alueita, sillä mahdollisia iskun kohteita ovat paitsi kenialaiset hallintokohteet myös yökerhot ja kauppakeskukset.

– Jo aikaisempi matkustustiedote Keniaan, joka oli päivitetty syyskuun puolessa välissä, heijastaa juuri valitettavan hyvin sitä, mitä eilen tapahtui Nairobissa, toteaa Nairobin suurlähetystön suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger.

Somalian rajalle matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään.

Ministeriön konsuliyksikön päällikön Teemu Turusen mukaan tilanne ei kuitenkaan vielä ole sellainen, että koko maahan matkustamista kehotettaisiin välttämään.

UM:n matkustusilmoitusjärjestelmässä on tiedot noin 40 matkailijasta, jotka tällä hetkellä ovat Keniassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme