Mainos
Mainos

UM: Suomalaisia on voinut kuolla Filippiineillä

Filippiinien tuhoalueella on kymmenkunta suomalaista, joihin ulkoministeriö ei aamupäivään mennessä ole saanut yhteyttä.

Useimmat heistä ovat alueella matkailijoina. 

- Ulkoministeriö pyrkii tavoittamaan näitä henkilöitä ja auttamaan sillä tavalla läheisiä. Tekstiviestit menevät tällä htekellä osittain perille. Lisäksi jos on nettiyhteyksiä, niin Facebookin kautta voi tulla tietoja. Olemme myös ilmoitettaneet Punaisen Ristin avustusryhmille etsittävistä henkilöistä, kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikönpäällikkö Teemu Turunen

Ministeriön mukaan on mahdollista, että osa heistä on loukkaantunut tai kuollut.

Ulkoministeriö muistuttaa, että useilla saarilla tietoliikenneyhteydet ovat poikki, eli tavoittamatta jääminen ei välttämättä tarkoita, ettei henkilö olisi elossa. 

- Viime yön aikana osaan saarista saatiin lentokoneyhteydet ja sitä kautta tuli iloisia uutisia. Tiedon saaminen riippuu siis siitä, miten tietoliikenneyhteydet saadaan toimimaan ja miten avustusryhmät pääsevät näille alueille.

Filippiineillä on ulkoministeriön arvion mukaan kaikkiaan noin 250 suomalaista. Heistä noin 50 on niillä saarilla, jotka ovat kärsineet tuhoisasta taifuunista.   


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme