Mainos
Mainos

UM: Suomi antaa lisää tukea Syyriaan – tukilupaus nousee 35 miljoonaan euroon

Ulkoasianministeriö kertoi keskiviikkona lisätuesta Syyriaan. 

Suomi vahvistaa entisestään tukeaan Syyrian sodasta kärsivien ja Syyrian naapurimaiden auttamiseksi, ja Suomen tukilupaus vuodelle 2017 nousee yhteensä 35 miljoonaan euroon, kertoi Ulkoasiainministeriö keskiviikkona. 

Kansainvälinen yhteisö kokoontuu Brysselissä 5. huhtikuuta käsittelemään Syyrian tilannetta, kriisin vaikutuksia alueella ja näihin puuttumista.

Kokouksessa mukana ovat EU:n ja Syyrian lähialueen ohella koko kansainvälinen yhteisö, mukaan lukien YK, tärkeimmät avunantajat ja kansalaisyhteiskunta, humanitaariset järjestöt ja kehitysyhteistyöjärjestöt.

Suomi isännöi tammikuussa Helsingissä kansainvälisen korkean tason Syyria-konferenssin, jossa julkistettiin YK:n koordinoima Syyrian naapurimaita koskeva apuvetoomus ja -suunnitelmat, joihin Brysselissä annettavat tukilupaukset perustuvat ja jossa siten valmisteltiin Brysselin kokousta.

– Helsingin kokouksella oli kolme pääviestiä. Avuntarve Syyriaan ja sen naapurimaihin säilyy valtavana vielä vuosia, vaikka poliittisissa neuvotteluissa saavutettaisiinkin edistystä. Naisten tukemiseen ja aktiiviseen rooliin avustustoiminnassa on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota. Tulevan sovinnonrakentamisen kannalta on tärkeää tukea Syyrian kansalaisyhteiskuntaa ja saada se vahvemmin mukaan avun suunnitteluun ja toimittamiseen, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Suomen tuki Syyrian konfliktin uhreille jakautuu humanitaariseen apuun välittömän hädän lievittämiseksi ja pakolaisten auttamiseksi sekä kehitysyhteistyöhön, jolla vahvistetaan paikallisyhteisöjen kantokykyä erityisesti syyrialaispakolaisista huolehtivissa naapurimaissa, käy ilmi Ulkoasiainministeriön tiedotteesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme