Mainos
Mainos

UM: Istanbulin iskun uhrien joukossa ei liene suomalaisia – "Turkkiin matkustavien noudatettava erityistä varovaisuutta"

Suomen ulkoministeriön mukaan Istanbulin itsemurhaiskussa ei ole ollut mukana suomalaisia.

Paikallismedian tietojen mukaan kuolleista kolme on israelilaisia ja yksi iranilainen. Uutistoimisto AFP:n viimeisimmän tiedon mukaan iskussa kuoli ainakin neljä ihmistä ja haavoittui 36. Haavoittuneista useamman on kerrottu olevan kriittisessä tilassa.  

Hyökkäys tehtiin kaupungin keskeisimpiin kuuluvalla Istiklal Caddesi -kadulla, joka on yleensä viikonloppuisin täynnä ostoksilla olevia ihmisiä. Katua pitkin pääsee Taksimin aukiolle. 

Räjähdys tapahtui lähellä ostoskeskusta, mutta Istanbulin kuvernöörin Vasip Sahinin mukaan sen kohteena oli läheinen paikallishallinnon rakennus. Räjähdyspaikka eristettiin, ja sitä valvottiin myös ilmasta helikoptereilla. 

"Valtava räjähdys" 

– Kuulimme valtavan räjähdyksen. Ryntäsimme ikkunaan ja näimme, että sen puitteisiin oli tarttunut ruumiinosia, räjähdyspaikkaa vastapäätä asuva Ahmet kertoo.

Turkin viranomaiset ovat täydessä hälytysvalmiudessa, koska ylihuomenna vietetään kurdien uudenvuoden juhlaa. 

Ankarassa tehtiin vajaa viikko sitten pommi-isku, jossa kuoli ainakin 35 ihmistä. Kurdiryhmä TAK eli Kurdistanin vapauden haukat ilmoitti tehneensä iskun. Viisi ihmistä on pidätetty yhteyksistä iskuun. 

"Ihmiset vähentäneet ulkona liikkumista"

Suurlähettiläs Nina Vaskulahden mukaan vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat viikon takaisen iskun jälkeen liikkuneet ulkona vähemmän kuin aiemmin. Turkkiin matkustavia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta. 

Turkin ilmavoimat jatkoi eilen Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n oletettujen piilopaikkojen pommittamista Pohjois-Irakissa. TAK:lla on yhteyksiä PKK:hon. 

Pommi-isku oli jo kuudes Turkissa sitten heinäkuun. Kurdijärjestöjen lisäksi iskuja on tehnyt äärijärjestö Isis. 

Toissa päivänä Saksa sulki suurlähetystönsä Ankarassa, konsulaattinsa Istanbulissa sekä saksalaiset koulut molemmissa kaupungeissa vakavien turvallisuusuhkien vuoksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme