Mainos
Mainos

Unesco: Palestiinalaisvaltion jäsenyydestä äänestys loppukuusta

Palestiinalaiset ovat edenneet valtiopyrkimyksissään.

YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco päätti, että palestiinalaisvaltion jäsenyydestä äänestetään kuun lopulla.

Palestiinalaisten on saatava taakseen kaksi kolmasosaa Unescon jäsenmaista, jotta se voi saada valtion aseman järjestössä.

Palestiinalaiset ovat hakeneet myös YK:n jäsenyyttä, mutta Yhdysvallat on ilmoittanut estävänsä sen veto-oikeudellaan. Unescossa millään maalla ei ole veto-oikeutta. Jos palestiinalaiset hyväksytään Unescon täysjäseniksi, he voivat ehdottaa kohteita maailmanperintölistalle. Tämä todennäköisesti kirvoittaisi lisää kiistoja Israelin kanssa, koska palestiinalaisilla ja Israelilla on kiistaa monien historiallisesti arvokkaiden kohteiden omistuksesta.

Yhdysvalloissa Unescon päätöstä arvosteltiin.

- Palestiinalaiset yrittävät kalastella tunnustusta ympäri YK:ta. Tällaiset yritykset väärinkäyttää järjestelmää pitää lopettaa alkuunsa, sanoi edustajainhuoneen ulkoasiankomitean puheenjohtaja Ileana Ros-Lehtinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme