Mainos
Mainos

Unescon pääjohtaja tuomitsi Naton iskun Libyan televisioon

Unescon pääjohtaja Irina Bokova on arvostellut jyrkästi Naton ilmaiskuja, joiden kohteena oli Libyan valtion televisio. Bokovan mukaan reilun viikon takaista iskua on mahdoton hyväksyä.

– Median toimitilojen ei tulisi olla sotilaallisten iskujen kohteena, sanoi YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestön bulgarialainen johtaja.

Iskussa kuoli kolme ja loukkaantui 21 ihmistä. Naton mukaan iskussa tuhoutui kolme valtion televisiolle kuuluvaa satelliittilautasta.

– Median hiljentäminen ei ole koskaan ratkaisu. Itsenäisen ja moniäänisen median vaaliminen on ainoa keino mahdollistaa se, että ihmiset muodostavat itse omat mielipiteensä, Bokova perusteli.

Hän huomautti, että journalisteja on aina kohdeltu sodassa siviileinä.

Nato perusteli iskuja sillä, että Libyan johtaja Muammar Gaddafi käyttää televisiolähetyksiä kansan sortamiseen sekä kiihottaakseen kannattajiaan hyökkäyksiin siviilejä vastaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme