Mainos
Mainos

UNHCR: Maansisäiset pakolaiset unohdettu

Kansainvälinen yhteisö on laiminlyönyt maansisäisten pakolaisten auttamisen, arvioi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n uusi johtaja Antonio Guterres.

Pakolaisia Sudanin Darfurissa

-Kyse on epäilemättä kansainvälisen yhteisön suurimmasta epäonnistumisesta humanitaarisessa toiminnassa, Guterres arvioi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Maailmassa 20-25 miljoonan ihmisen lasketaan joutuneen pakenemaan oman maansa sisällä aseellisia selkkauksia tai muuta ahdinkoa. Guterresin mukaan maansisäiset evakot ovat monesti yhtä pahassa pulassa kuin kotimaansa rajojen yli lähteneet pakolaiset, joita on maailmassa arviolta yhdeksän miljoonaa.

Kansainvälinen yhteisö on Guterresin mielestä havahtumassa ongelmaan, ja YK valmistelee toimenpideohjelmaa maansisäisten pakolaisten auttamiseksi.

Tilanne on erityisen paha Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Sudanissa Darfurin selkkaus on ajanut pakoon arviolta 1,5 miljoonaa ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme