Mainos
Mainos

Unicef huolissaan entisten sosialistimaiden naisista

Unicef on huolissaan naisten asemasta entisissä sosialistimaissa. Unicefin tänään julkistamassa raportissa todetaan, että naisten asema on heikentynyt Venäjällä ja muissa entisissä Itä- ja Keski-Euroopan sosialistisissa maissa.

Raportissa sanotaan, että vaikka kommunistinen järjestelmä ei ollut kaikkein tasa-arvoisin, oli se joissain asioissa edistyksellinen naisten aseman kannalta. Esimerkiksi naisten koulutustaso oli korkea ja terveydenhuoltopalvelut sekä työllisyys hyviä. Koska valtio huolehti lastenhoidosta, naiset pystyivät perhe-elämän ohella ansaitsemaan käymällä töissä.

Nyt entisten sosialistimaiden naisten työttömyys on kasvussa ja palkat jäävät huonommiksi kuin miehillä. Naiset kohtaavat myös entistä enemmän väkivaltaa ja lastenhoito- ja terveydellisiä ongelmia. "Naiset murroksessa" -raportin mukaan entisissä sosialistimaissa ovat nousseet valtaan kommunismia edeltäneen kauden patriarkaaliset arvot, jotka uhkaavat kahlita naisia entistä enemmän.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme