Mainos
Mainos

Unicef lähettää apua Mitchin uhreille

YK:n lastenjärjestö Unicef kertoi tänään lähettävänsä hätäapua kymmenille tuhansille hirmumyrsky Mitchin uhreille Keski-Amerikkaan. Tulvista hengissä selvinneitä ihmisiä uhkaavat nyt sairaudet ja nälkäkuolema, ja lähes kolmen miljoonan ihmisen arvioidaan jääneen kodittomiksi.

Unicef lähettää Nicaraguaan ja Hondurasiin mm. lääkkeitä, vedenpuhdistustarvikkeita ja huopia. Järjestö arvioi, että Hondurasilta vie 40 vuotta toipua hirmumyrskyn aiheuttamasta tuhosta, sillä myrsky tuhosi mm. 90 prosenttia maan teistä ja silloista. Tuoreimpien tietojen mukaan Mitch on tappanut Keski-Amerikan maissa noin 10 000 ihmistä. Kateissa on yhä yli 14 000 ihmistä.

Yhdysvallat alkaa kuljettaa ilmateitse ruokaa ja muita hätäaputarvikkeita Keski-Amerikkaan. Lauantaina alkava operaatio on osa laajempaa 20 miljoonan dollarin avustushanketta, josta Valkoinen talo piakkoin ilmoittaa, kertoi nimettömänä pysytellyt ulkoministeriön virkamies.
(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme