Mainos
Mainos

Unicef: Lapsia värvätään sotilaiksi kiihtyvään tahtiin Etelä-Sudanissa

Etelä-Sudanin konfliktissa lapsia värvätään eri aseryhmiin kiihtyvään tahtiin, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef.

Sen mukaan tänä vuonna ryhmiin on värvätty noin 1 300 lasta. Kolme vuotta kestäneen konfliktin aikana lapsia on värvätty aseryhmiin yhteensä noin 17 000.

Unicef kertoo konfliktin kahden merkittävimmän osapuolen allekirjoittaneen YK:n kanssa sopimuksen lasten värväämisen lopettamiseksi.

Yli puolet Etelä-Sudanin lapsista ei Unicefin mukaan pääse kouluun - koulun ulkopuolella olevien lasten osuus on suurin kaikista maailman konfliktimaista. Lisäksi tuhansia lapsia on tapettu, siepattu tai joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi konfliktin aikana.   

Unicefin mukaan kolmen viime vuoden aikana alle 5-vuotiaiden lasten vakava aliravitsemus on lisääntynyt huimasti. Tällä hetkellä yli 360 000 lasta on vaarassa kuolla nälkään.

Lisäksi yli miljoona eteläsudanilaista on paennut maasta. Heistä 85 prosenttia on naisia ja lapsia. Noin 200 000 maan sisäistä pakolaista asuu YK:n turvaamilla leireillä ympäri maata.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme