Mainos
Mainos

Unicef: Lasten aliravitsemus laskenut ja koulutus parantunut

Maailman lasten hyvinvointia kuvaavat luvut ovat parantuneet huimasti viime vuosikymmeninä, selviää Unicefin julkaisemasta raportista.  

Lapsikuolleisuus on puolittunut vuoden 1990 tasosta muun muassa rokotuskampanjoiden ansiosta. Esimerkiksi tuhkarokkokuolemat ovat vähentyneet noin 70 prosentilla.  

Myös selvästi useampi lapsi käy koulua. Raportin mukaan vuonna 2011 koulussa oli 81 prosenttia peruskouluikäisistä lapsista. 

Hyvinvointi jakautuu kuitenkin epätasaisesti, järjestö muistuttaa.   

– Suomessakin on lapsiryhmiä, jotka ovat haavoittuvammassa asemassa kuin muut: köyhien perheiden lapset, vammaiset ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvat lapset sekä paperittomat maahanmuuttajalapset, sanoo Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki

Raportin mukaan kuitenkin yhä 6,6 miljoonaa lasta vuodessa kuolee ennen viidettä syntymäpäiväänsä. Suurin osa kuolee tauteihin, jotka voitaisiin ehkäistä helposti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme