Mainos
Mainos

Unicef: Likainen vesi tappaa 1 400 lasta päivässä

YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan yksi lapsi joka minuutti kuolee likaisen veden ja huonon hygienian aiheuttamiin tauteihin, kuten ripuliin ja koleraan. 

Unicef muistuttaa vesipulan olevan todellisuutta sadoille miljoonille ihmisille niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.

– Yhteensä 768 miljoonaa ihmistä maailmassa joutuu juomaan likaista vettä. He kuuluvat maidensa köyhimpään väestönosaan ja asuvat yleensä joko kaupunkien slummeissa tai syrjäisillä maaseutualueilla, kertoo Unicef.

Unicefin ja Maailman terveysjärjestö WHO:n tilastojen mukaan puolet ilman puhdasta vettä elävistä ihmisistä asuu vain kuudessa maassa: Kiinassa, Intiassa, Nigeriassa, Etiopiassa, Indonesiassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. 

– Ei ole sattumaa, että maat ovat samoja, joissa lapsikuolleisuus on maailman korkeinta, Unicef muistuttaa vesipulan seurauksista.

YK:n yleiskokous julisti puhtaan veden ja viemäriverkoston ihmisoikeudeksi vuonna 2010. Maailman vesipäivää vietetään huomenna 22. maaliskuuta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme