Mainos
Mainos

Unicef: Pohjois-Korean lapsikuolleisuus laskussa

Pohjois-Korean aliravittujen lasten hoidossa on saavutettu edistystä, YK:n lastenavun järjestö Unicef ilmoitti maanantaina. Unicef varoitti kuitenkin, että edelleen "erittäin pahan tilanteen" voittaminen on Pohjois-Korean omalla vastuulla.

Lapsikuolleisuus Pohjois-Korean sairaaloissa on Unicefin tutkimusten mukaan pudonnut 30 prosentista 15 prosenttiin. Unicefin erityislähettiläs Omawale Omawale korosti kuitenkin, että tutkimus perustui varsin rajallisiin otantoihin.

Unicef on kaksinkertaistanut tämän vuoden avustusvetoomuksensa 14,5 miljoonaan dollariin. Avustuksilla on tarkoitus hankkia elintarvikkeita ja lisätä muun muassa terveysjärjestelmän, viemäröinnin ja koulutuksen parantamiseen käytettäviä varoja.

Omawalen mukaan Pohjois-Korean tulevaisuus on kiinni ennen kaikkea siitä itsestään. Maan on saatava taloutensa toimimaan ja parannettava tuotantokykyään.

Pohjois-Korea on kärsinyt kolmen vuoden ajan valtavista tulvista ja vuorovesistä, jotka ovat lamaannuttaneet sen jo ennestään hentoja perusrakenteita. Puutetta on ruuasta, lääkkeistä polttoaineesta, sähköstä ja kulkuneuvoista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme