Mainos
Mainos

Unicef vaatii pikaista apua Irakin lapsille

Unicef haluaa varmistaa, että eniten kärsineet, kodeistaan pakenemaan joutuneet lapset, saisivat perusterveydenhuollon, vettä ja koulutusta.

YK:n lastenjärjestö Unicef pyytää yli kolmeakymmentä miljoonaa euroa irakilaisten lasten auttamiseen. Varat riittäisivät puoleksi vuodeksi pikaiseen apuun, jota tarvitaan paitsi Irakissa myös sen naapurimaissa. Suuri osa Irakin pakolaisista asuu Jordaniassa ja Syyriassa.

Vuoden 2003 jälkeen ainakin neljä miljoonaa irakilaista on paennut kodeistaan. Heistä puolet on lapsia, Unicef muistuttaa tiedotteessaan.

Unicefin tavoitteena on varmistaa, että eniten kärsineet saisivat perusterveydenhuollon, vettä ja koulutusta. Vaikeimmat olot ovat niillä, jotka ovat joutuneet lähtemään asunnoistaan ja jotka elävät väkivaltaisimmilla alueilla.

Irakin terveysviranomaiset kertoivat viime viikolla, että maassa on havaittu koleraa. Kaikki sairastuneet ovat lapsia. Unicefin mukaan vain noin 30 prosenttia lapsista saa puhdasta juomavettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme