Mainos
Mainos

Unicef: Yksin paenneiden lasten määrä kasvoi – Italiaan lähes 26 000 pakolaislasta viime vuonna

Italiaan saapui viime vuonna Välimeren yli noin 26000 lasta ilman huoltajaa, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef. Määrä yli kaksinkertaistui edellisvuodesta. 

Yli 90 prosenttia tätä kautta tulleista lapsista oli liikkeellä yksin. Kreikkaan saapuvista lapsista harvempi kuin joka viides oli yksin. 

Yksin tulevat lapset ovat haavoittuvassa asemassa. Monet Unicefin haastattelemat tytöt kertoivat, että heidät oli pakotettu Libyassa prostituutioon ylityksen maksamiseksi. Monet pojat joutuivat pakkotyöhön. 

Suurin osa Italiaan saapuneista lapsista on kotoisin Eritreasta, Egyptistä, Gambiasta tai Nigeriasta. Valtaosa on 15-17 -vuotiaita poikia, mutta joukossa on myös nuorempia lapsia ja tyttöjä. 

Unicef vaatii, että turvapaikkaa hakevia lapsia ei saa sulkea säilöön ja että heidän pitää päästä kouluun.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot