Mainos
Mainos

Unicef: Yli 300 lapsisotilasta vapautettu Keski-Afrikassa

Unicef on vapauttanut yli 300 lapsisotilasta Keski-Afrikassa.

YK:n lastenjärjestö Unicef kertoo, että vapautettujen joukossa on useita alle 12-vuotiaita lapsia. Aseellisten ryhmien johtajat ovat luvanneet vapauttaa kaikki lapsisotilaat ja myös lopettaa lasten värväämisen armeijan joukkoihin.

Unicef arvioi, että aseellisissa ryhmissä on ollut 6000-10000 lasta. Kaikki lapset eivät ole olleet sotilaita, vaan heitä on käytetty myös viestinviejinä, seksiorjina ja kokkeina.

Unicef auttaa kumppaneidensa kanssa yhteistyössä lapsia palaamaan takaisin yhteiskuntaan. Lapsille tarjotaan psykologista apua ja heidät yritetään saattaa takaisin yhteen perheidensä kanssa.

– Kahden vuoden taistelun jälkeen näiden lasten vapauttaminen on todellinen askel kohti rauhaa, sanoo Unicefin Mohamed Malick Fall.

Eilen vapautettu määrä - 357 lasta - on suurin vapautus Keski-Afrikassa sen jälkeen, kun väkivaltaisuudet puhkesivat vuonna 2012. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme