Mainos
Mainos

Unicef: Yli 400 lasta kuollut Gazan tulituksissa

YK:n lastenjärjestö Unicefin mukaan Gazan tulituksissa on kuollut jo yli 400 palestiinalaislasta. Lähes kuukauden kestäneessä Gazan sodassa on palestiinalaislähteiden mukaan kuollut kaikkiaan yli 1850 palestiinalaista.  

Myös 63 Israelin sotilasta ja kolme siviiliä on saanut surmansa. Lisäksi ainakin kuusi israelilaislasta on haavoittunut Hamasin raketti-iskuissa viimeisen kuukauden aikana.  

Eilen alkanut Israelin ja Hamasin välinen tulitauko on uutistoimistojen mukaan toistaiseksi pitänyt. Tulitauon on määrä kestää 72 tuntia.  

Konfliktin osapuolet ovat tänään neuvotelleet Egyptissä tulitauon jatkamisesta. Kairon neuvotteluihin osallistuu myös Yhdysvaltain edustaja.  

Palestiinalaiset toivovat Israelin lopettavan kahdeksan vuotta kestäneen Gazan saarron. Israel taas vaatii Gazan täydellistä demilitarisointia.  

Arabiliiton johtaja kertoi tänään, että joukko arabimaiden ulkoministereitä matkustaa lähiaikoina Gazaan osoittaakseen tukensa palestiinalaisille.  

Mukana delegaatiossa ovat muun muassa Egyptin ja Jordanian ulkoministerit. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme